Кметът на Стрелча  Стойно Чачов обяви бедствено положение на територията

...
Кметът на Стрелча  Стойно Чачов обяви бедствено положение на територията
Коментари Харесай

Община Стрелча обяви бедствено положение

Кметът на Стрелча  Стойно Чачов разгласи бедствено състояние на територията на общината, предава Радио “Фокус “-Пазарджик. В заповедта на кмета Стойно Чачов се показва, че причина за оповестяването на бедственото състояние е усложнената метеорологична конюнктура, довела до съществено компрометиране на вододайната зона на град Стрелча и нужда от предприемане на незабавни и неотложни аварийно-възстановителни действия за преустановяване на следствията, водещи до увреждане на здравето на хората и обилни вреди на имуществото.

Бедственото състояние се афишира заради неколкократното заливане на водовземните уреди на реката и затлачването им с кал, пясък, трошляк, камъни и дървета, многократното прекратяване на водоподаването към града и привършване на запасите от вода в резервоарите, и замърсяването им с кал, а също и заради компрометиране на сектори от довеждащия тръбопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.

Бедственото състояние е в действие от през днешния ден до 17 юни.

Водоснабдителното сдружение в Стрелча предизвести, че в резултат на поройните дъждове ситуацията към водовземните оборудване е мощно усложнена.

Водата, която идва в пречиствателната станция, е извънредно мътна. „ ВиК-С “ събират водата в контейнер и към този момент е почнало възобновяване на водоподаването, в случай че не възникне изключителна обстановка. Водното сдружение предизвестява, че водата е негодна за пиянство, а може да се употребява единствено за битови потребности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР